Njega kože po hladnom vremenu

Kada živa u termometru padne, počnu hladni vjetrovi, a pojačano centralno grijanje znači ispucale usne, ljuskavi laktovi i suhi obrazi, trebate se držati nekih navika. Ljeti, uz pravu UV zaštitu, možete proći s minimalnom pažnjom i još uvijek izgledati odlično. Ali po hladnom vremenu, koža, kosa, tijelo i šminka trebaju otpornost na zimu.

Prvi korak je njega kože. Lozinka za hladno vrijeme, bez obzira na tip kože, je «više»: više vlaženja, više nježnosti i više puta.

Više nježnosti

Zimi, oni koji se ne mogu inače odgovoriti od korištenja sapuna i vode, stvarno bi trebali staviti svoj sapun u zimski san. Sapun skida zaštitni masni sloj kože i nijedna krema ne može nadomjestiti tu vlažnost. Hladno vrijeme također može nadražiti osjetljivu kožu. Koristite nježno sredstvo za čipčenje, topljivo u vodi, koje ne iritira kožu. Poslije čiščenja, alo vam je potreban tonik, koristite onaj koji nema u sebi alkohola.

Još više vlažnosti

Žene obično misle da njihov make-up izgleda neuredno zimi jer jednostavno ne stoji na mjestu. Prava hidratantna krema to može popraviti. Svi tipovi kože trebaju pomoć i nije važno koji tip kože imate, masnu, suhu ili osjetljivu, sve trebaju hidrataciju zimi.Uvjeti u prostorijama u kojima boravite mogu čak i više štetiti koži nego vanjski uvjeti. Naime, grijanje u prostorijama isušuje zrak i time smanjuje vlažnost. Što je prebivalište novije, to ima manje vlage u njemu.

Centralno grijanje isušuje zrak i uzima vlagu iz kože, zato držite termostat na što nižoj temperaturi. Stavite male posudice s vodom blizu radijatora da rade kao ovlaživači, a ako je zrak stvarno isušen, objesite vlažne ručnike. Pretvorite boravište u đunglu s biljkama kojima je potrebno svakodnevno zalijevanje.

Najbolja investicija u svoju kožu? Ovlaživač s hladnom vodom koji se može nabaviti u dućanima s elektroopremom.

Mazanje usana

Usne imaju samo tri do pet slojeva kožnih stanica, dok ostatak kože na tijelu ima petnaest, zbog čega je zaštita kože na usnama vrlo bitna.

Većina balzama za usne je bazirana na petroleju, ali usne mogu postati ovisne o njemu, što znači da se mora koristiti sve više i više da bi postigao neki efekt.

Jedno definitivno morate izbjegavati: lizanje usana iz navike! Jer kad vlaga ispari, usne će biti suše nego ikad.

Nekoliko praktičnih savjeta…

  • tijekom zimskih mjeseci, kada put posvijetli, probajte koristiti svijetliji, prozirniji puder. Žuto i bež daju zdravi sjaj,
  • stavljajte korektor na crvena i gruba mjesta oko nosa, usana i na obraze, sa mekim kistom za usne, i fiksirajte s puderom,
  • izaberite ruž za usne sa hidratantnom formulom,
  • izbjegavajte dugotrajne ruževe jer mogu jako isušivati usne,
  • izaberite rumenilo u ružičastim nijansama koje će pristajati na vaše obraze poslije šetnje na hladnom.