Svjetski tretmani ljepote sada i u Zaboku: Salon Monica Beauty Glow pruža najkvalitetnije i najbolje za svaku ženu

Moniki, vlasnici salona, ovo nije posao već ljubav i želja da žene budu zadovoljne. Zato je i jedina na ovim prostorima nabavila laser koji čini čuda kao u Hollywoodu

Mladu, lijepu, ali izuzetno talentiranu i stručnu vizažisticu i permanent make up experticu Moniku znaju svi kojima je ljepota važna.

Mislimo tu na njenu generaciju djevojaka i žena, ali i one mlađe, a osobito žene u srednjim godinama i starije jer Monika je uvijek od svake žene svojim talentom i smislom za lijepo oduševljavala sve kojima je bilo što napravila na licu.


Monika je naša zagorska ne samo vizažistica već i ekspert za permanentni make up usana i obrva koja je nakon čak sedam godina educiranja i obilaska drugih salona upijala i s toliko znanja i iskustva, a najviše svojim talentom, otvorila u travnju ove godine svoj salon Monica Beauty Glow na pravom katu blok kolodvora u Zaboku.Tako su sad svjetski trendovi u šminkanju, a posebno u uklanjanju nedostataka na bilo kojem dijelu lica dostupni i svima nama, ženama koje se vole šminkati, onima kojima se to više ne da ili žele promijeniti nešto što su možda napravile u nekim metropolama, a da time nisu zadovoljne.


Da, sedam godina prikupljala sam znanja, usavršava se i obilazila salone kako bih se uvjerila što je dobro, a što nije preporučljivo, bez obzira kakav efekt želimo postići u svom izgledu“, rekla nam je Monika u svom salonu u Zaboku koji izgleda baš onako kako Monika radi svoj posao.

Nema tu ni jednog detalja koji ne bi stvarao ugodu kod svakog tko uđe. Nije čudno ako znamo da je Monika perfekcionistica pa već samim ulaskom u salon imate osjećaj da ste ušli u jedan drugi svijet, u najelitniji hotel u nekom svjetski poznatom gradu.

Unatoč koroni, zbog talenta, znanja i ljubavi prema svom poslu, Monika je otvorila salon baš kad ga je uredila onako kako ga je zamislila i – nije požalila.

Odlučila sam se na to jer to je ono što sam oduvijek željela, kaže Monika, a svi koji su joj povjerili svoje lice, a i oni koji su ta lica vidjeli samo komentiraju: ‘Da, Monika je oduvijek bila zaljubljena u svoj posao i izuzetno je talentirana‘.


Točno je, uživam u svom poslu, jako me zanima estetika iako sam svjesna da ima žena koje to ne preferiraju, no sve više primjećujem da se i one ‘bude’ i doista se u taj posao dajem sto posto i radujem se kad su žene sretne.

Težim možda tom nekom perfekcionizmu jer znam kako bi meni bilo da dođem u neki salon koji me oduševi i iz njega izađem zadovoljna. To želim prenijeti i ženama koje dolaze u moj salon i zato se trudim i ulažem stvarno u svoje znanje. Ne mislim stati, već se i dalje educirati. Ne gledam ovu priču kao posao za koji imaš diplomu i tu je kraj. Pratim svjetske trendove, želim naučiti nove trendove i nove tehnike koje se nude u svijetu ljepote“, priča nam Monika.

Zbog svega, ona je na ovim prostorima jedina vizažistica i permanent make up expert koja je nabavila i ima laser, a povezano s tim i neke tretmane koji se ne mogu priuštiti baš bilo gdje.


To su ponajprije, ono što je kod nas najnovije, karbonski holivudski piling i trajno uklanjanje šminke obrva. ‘Karbonski holivudski piling nazvan još i ‘Crna lutkica’ izvrstan je tretman za sve tipove kože, a posebno masne. Sužava pore, smanjuje veličinu lojnih žlijezda, a samim time lučenje sebuma, uklanja mitesere, izjednačava ten i izumrle ćelije iz površinskog sloja kože.

Holivudski tretman lica je posebno specijalizirana procedura koja služi da se koža očisti od svih toksina i nečistoća. Karbonski tretman laserom skida sve i super ga je kombinirati s microneedlingom. Rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana, potpuno je bezbolan, a iza tretmana nema čak nema ni crvenila, otkrila nam je Monika zašto je nabavila laser.


Uz to, on je ‘prva pomoć’ i to jednina u Hrvatskom zagorju za trajno uklanjanje šminke obrva. To je za žene koje nisu zadovoljne ni pigmentom boje, ni izgledom kojeg su napravile negdje prije.

Tretman laserom je, dakako, i u ovom slučaju potpuno bezbolan, a crvenilo koje se pojavi nestaje kroz dva do tri sata. Nakon pauze od tri tjedna procjenjuje se treba li još jedan tretman skidanja ili se rade nove obrve.


Primijetila sam da mi dolazi puno žena nezadovoljnih oblikom ili bojom obrva, a evo sada postoji rješenje da se to popravi i na kraju dobiju ono što doista žele, kaže Monika. I “Crna lutkica” izvrstan je tretman za sve tipove kože, a posebno masne“, ističe Monika.


A kad je riječ o obrvama Monika se odlučila se za puder obrve jer su novija metoda mikropigmentacije obrva. ‘Puder obrvama na licu se postiže suptilan efekt promjene bez straha od preizraženih obrva. Puder obrve rade se mašinicom, za razliku od poznatog klasičnog iscrtavanja koji se radi ručno, a jedna su od idealnijih metoda unosa pigmenta u kožu. Mašinicom se kontrolira unos pigmenta u kožu, jednako se raspoređuje njegova količina i dubina unosa.

Ova jedinstvena tehnika mikropigmentiranja ne ostavlja ožiljke niti uzrokuje neželjene promjene pigmenta, sive ili čak crvene obrve, naučila nas je ova stručnjakinja. Sve se više žena odlučuje za puder obrve jer se radi o blagom sjenčanju, obrve nakon toga imaju prirodan izgled, a tretman je gotovo bezbolan. No, Monika i tu koristi svoj perfekcionizam, pa za svaki slučaj stavlja i anestetik.

Kod toga površinski sloj se grebe i pigmentira boja. Puder obrve traju do dvije godine, a kod masnijeg tipa kože oko godinu i možda dva mjeseca, a tada se ponovno samo osvježi boja. Rezultati su izvanredni jer se time otvara pogled pa žene gube prijašnji možda ljutit ili tužan izgled. Obrve su urednije i pomlađuju osobu, bogatije su i prirodne, a dlačice se ne diraju i na kraju izgledaju blago osjenčano, prirodno i uredno“, objasnila je Monika.


Ona također na ovim našim prostorima jedina radi trajnu šminku usana. To je novi trend kao alternativa filerima. ‘Mnogim ženama ritual uljepšavanja predstavlja svetinju, ali ima i onih kojima je svakodnevno šminkanje veliki teret. Zato se za permanentni make up najčešće odlučuju osobe koje vole prirodni izgled i laganu šminku za prekrivanje mana.

Trajna šminka usana zapravo predstavlja jedan od načina za korigiranje i prekrivanje nedostatka. Blijede usne, naročito one nejasno definirane, dobit će jasniju konturu i željeni pigment, a tanka usta punoću, a sve to primjereno licu i osobnosti žene. Monika kaže da je boja prvih pet do deset dana intenzivnija, ali nakon toga prvi sloj se izljušti i usne izgledaju toplo, kao da ste stavili labelo.

Eto, to je razlog što žene sve više traže trajne šminke usana jer je to super rješenje za žene kojima se i više ne da šminkati, ili za one koje nose masku pa se za tu masku zalijepi ruž. I ovaj tretman u Monica Beauty Glow salonu, zahvaljujući anestetiku, nije bolan, a pojavi se oteklina koja traje dva, tri sata, najviše dan, a nakon toga usne su prirodne i lijepe.


Microneedling tretman za pomlađivanje kože, protiv hiperpigmentacije, mrlja, fleka, strija, ožiljaka također je tretman ovog posebnog i vrhunskog salona po svemu.

To je odličan tretman i rezultati su izvrsni. Koriste se razne ampulice, ovisni o problematici lica. Sa sitnim mikroiglicama se prodire dubinski u kožu i unose ampule koje ulaze u kožu i nahrane je i otvaraju kolagen koji s godinama otpušta,” na jednostavan način je objasnila Monika.


‘Ono što kod ovog posla volim je osjećaj koji se probudi u ljudima koje našminkam. Volim kada ih usrećim i napravim da se fizički osjećaju kao najbolje verzije sebe. Općenito me usrećuje rad i komunikacija s ljudima te upoznavanje s različitim profilima ljudi. Ja volim lagano, da to je šminka, ali da izgleda prirodno, ali kad i je jače šminkanje, to je ‘soft’, a ne ‘too much’ . Na kraju krajeva, muškarci ne vole kad su žene jako našminkane, vole da se srede, ali svi više volimo prirodni look, kaže Monika koja ima prirodni talent u oku i rukama i nikad ne zna kako će koga našminkati dok joj žena ne dođe, a onda ruka krene sama. To u ovom slučaju to nije zanat već spoj ljubavi i talenta.

Monika ipak priznaje da se voli i poigrati za maškare ili za Halloween, na što smo, ne znam koji puta uzdahnuli: ‘Wau’. No, pogledajte kako se ulazi i izlazi iz salona kada je make up u pitanju.

A vjerojatno vas zanima i informacija o radnom vremenu. Ono je pod ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati, a subotom od 8 do 13 sati. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj 091 613 2679. Sigurno da ima zainteresiranih, a svoju znatiželju možete utažiti i na FacebookInstagram profilima Monica Beauty Glow.

Izvor: zagorje.hr