Talijanska kuhinja više nije najpopularnija na svijetu, novi broj jedan pravo je iznenađenje

Tvrtka za avanturistička putovanja The Bucket List Company, uzimajući u obzir pretrage i pozitivne reakcije na društvenim mrežama, predstavila je popis najpopularnijih svjetskih kuhinja, a zanimljivo je da je na prvom mjestu korejska kuhinja.

Kada su u pitanju najomiljenije kuhinje na svijetu, postoji nekoliko očitih favorita. Tu je talijanska, s nenadmašnom kombinacijom pizze i tjestenine, a osobito su popularne indijska, meksička i profinjena francuska kuhinja.

No, koji je trenutno najpopularniji u svijetu?

Kako bi saznali, tvrtka za avanturistička putovanja The Bucket List Company analizirala je razine angažmana na platformama društvenih medija kao što su TikTok, Instagram i Reddit. Konačni poredak temeljio se na ukupnoj količini pozitivne interakcije, piše klix.ba.

Rezultati su tako pokazali da je korejska kuhinja trenutno najpopularnija na globalnoj razini. Ova se kuhinja uglavnom temelji na riži, povrću, plodovima mora i mesu. Mliječni proizvodi uglavnom su odsutni u tradicionalnoj korejskoj prehrani.Više o korejskoj kuhinji potražite OVDJE

Zanimljivo je da su tradicionalna korejska jela dobila naziv po broju priloga, a uobičajeni sastojci su sezamovo ulje, doenjang (pasta od fermentiranog graha), soja umak i češnjak.
Sljedeća na popisu bila je Italija, koja se očekivano može pohvaliti nevjerojatnom količinom mjesečnih pretraživanja društvenih medija, a slijedi je Meksiko, koji je uravnotežio visoku količinu ukupnog angažmana s puno pozitivnih interakcija.

Na popisu deset najpopularnijih kuhinja svijeta, prema The Bucket List Company, nalaze se: korejska, talijanska, meksička, japanska, indijska, kineska, tajlandska, vijetnamska, filipinska i turska kuhinja.