Ovaj europski grad najbolji je na svijetu po hrani

Napulj je preuzeo krunu na TimeOut-ovoj ljestvici gradova s ​​najukusnijim i najpovoljnijim mjestima za jelo na planetu

Od danskih otvorenih sendviča i turskih köftea do islandskog fermentiranog morskog psa i ogromnih tava španjolske paelle, hrana u Europi dolazi u svim oblicima, veličinama i okusima. Ali postoji samo jedan europski grad koji službeno može reći da ima najbolju gastronomsku scenu na planetu.

Pripremanje i dijeljenje hrane u središtu je talijanske kulture

Ovaj posjećeni turistički portal anketirao je tisuće mještana o tome kako jesti vani u njihovom gradu, kako bi došli do potpuno nove ljestvice najboljih svjetskih gradova za hranu, a Napulj je ocijenjen kao najbolji zbog svoje kvalitete i pristupačnosti.

Pripremanje i dijeljenje hrane u središtu je talijanske kulture, od toplih, izdašnih jela koja se poslužuju na sjeveru do svih svježih plodova mora koji se jedu na otocima. Ali ako postoji jedna stvar po kojoj je Italija poznata, onda je to pizza, a nema bolje od margerita koje se izvlače, okreću i peku u Napulju (ponekad za samo 1 €).Pizza, Izvor: Mark Attree, Unsplash
Napulj nije bio jedini grad u Europi koji se našao na popisu

Liverpool je došao na broj 11, zahvaljujući velikodušnoj pomoći uzbudljivih novih kuhara koji dolaze iz grada, a Sevilla je rangirana na broj 13, za koju lokalna spisateljica Anna Kaminski kaže da je gradska scena hrane ‘već godinama među najuzbudljivijima u Španjolskoj’ .

Porto, Lyon i Kopenhagen našli su se među prvih 20, a Madrid je bio izbor kojeg je imenovao kuhar Michael Ayoub iz Fornina na Time Out Marketu u New Yorku, koji je rekao: ‘Madrid je riznica kulturnih čuda, s bogatom kulturom i dubokim povijesno nasljeđe. To je bez sumnje jedan od najboljih gradova na svijetu – za hranu i sve ostalo.

Gladni ste za još? Ovdje možete pročitati sve o ovom istraživanju najboljih svjetskih gradova za hranu.