6 najvažnijih stvari koje sam naučio za poboljšanje zdravlja

Napunio sam 50. godinu, zdraviji sam nego što sam ikada bio i težine koju nisam vidio otkad sam bio u svojim 20-im godinama. Evo mojih 6 savjeta za optimalno zdravlje.

Većinu svog radnog vijeka proveo sam u korporativnom svijetu, u stresnim okruženjima, s lošim prehrambenim navikama, previše alkoholnih pića, putovanjima i lošom ravnotežom posao/život.

Na kraju, sve je uzelo svoj danak. Jelo sam pogrešne stvari i dobijao na težini. Iako sam mislio da se hranim zdravo. Završio sam s ozbiljnom ozljedom leđa i mučio se da prohodam više od nekoliko metara, a da me ne boli. Sjedenje bilo koje vrijeme postalo je teško, a moje sportske aktivnosti su se smanjile.

Gledajući unatrag, bio sam u neredu.Toliko sam puta čuo da će nas sve više toga boljeti što smo stariji, da očekujemo “pojas za spašavanje” u struku, da očekujemo da nam se vid pogorša, a zdravlje općenito postane lošije.

Ili, kao što sam jednom pročitao na rođendanskoj čestitki za 40+, ‘Dobrodošli u metalno doba. Srebro u kosi i zlato u zubima. “

Ali sada sam napunio svoju 50. godinu, zdraviji sam nego što sam ikada bio i težine koju nisam vidio otkad sam bio u svojim 20-im godinama (visok sam 1,84 m i težak 182 kilograma). Mogu pješačiti 18 golf-rupa, dva do tri puta tjedno pohađati tečajeve spinninga i plivati ​​tri kilometra. Prošle godine sam čak uspio plivati ​​na tri milje u dobrotvorne svrhe.

Pa što se promijenilo?

Evo mojih 6 savjeta za optimalno zdravlje. Ovo su stvari koje su mi se učinile najvažnijima da korjenito promijenim svoje zdravlje.

KRALJEŽNICA

Provjerite kralježnicu. Nisam znao koliko je loša ozljeda leđa dok nisam vidio rendgenski snimak. Bilo je vrlo neizvjesno hoću li trebati operaciju, ali, srećom, kiropraktičar je radio sa mnom, pokrenuo me i doslovno mi promijenio život.

Skloni smo uzimati zdravo za gotovo koliko su nevjerojatna naša tijela, a posebno naša kralježnica. Rečeno nam je da redovito pregledavamo oči, uši i zube, ali što je s našom kralježnicom? Ne da želimo, ali zapravo možemo živjeti bez ijednog dragocjenog dara, ali ne možemo preživjeti bez zdrave kralježnice.

VJEŽBANJE

Mi smo kao ljudi stvoreni da se krećemo i ne vodimo sjedeći život, sjedeći za stolovima ili na sofi. Jednom kad sam bio u mogućnosti da se krećem, zdravlje mi se radikalno popravilo.

UM

Ne podcjenjujte snagu uma. Zdrav i pozitivan način razmišljanja dovodi do bolje kvalitete života, a dokazano je da produžuje vaš životni vijek.

SAN

Količina ovisi o osobi, ali pokazalo se da su naše razine stresa izravno povezane s količinom i kvalitetom našeg sna. Borite li se tijekom dana ako vam je poremećen san?

SMANJIVANJE TOKSINA

Kvaliteta bilo kojeg života se smanjuje ako je okoliš toksičan. Bilo da se radi o hrani, vodi ili ljudima. Izbacite umjetna sladila, boje, arome, prerađenu hranu i nezdrava ulja.

POVEĆAJTE NUTRITIVNU VRIJEDNOST HRANE

U kombinaciji s minimiziranjem toksina, unošenje više „dobrih stvari“ u organizam radikalno će poboljšati vaše zdravlje. To uključuje više svježeg povrća i zelenila, dodavanje zdravih ulja u prehranu, više orašastih plodova i sjemenki, dodavanje proteina poput divljeg lososa ili skuše i, ako se odlučite jesti meso, organsko gdje god je to moguće.

To nije atomska fizika… Ali je osjećaj nevjerojatan!

By James Bargeron, trener performansa