SIRUTKA – PET RAZLOGA ZBOG KOJIH JE TREBA PITI

Sirutka je nusproizvod proizvodnje sira i jogurta,u kojem ostaju najbolji i najvrijedniji sastojci mlijeka: vitamini B i E, minerali i mliječni šećeri koji su važni za izgradnju najbitnijih veza u mozgu. 

Najbolji je prirodni lijek za jetru

Masna jetra, hepatitis, žutica, jetra oštećena alkoholom i nezdravom hranom, ciroza, nema te bolesti jetre kod koje sirutka ne pomaže. 

Pomaže kod mršavljenja i izgrađuje mišiće

Sirutka sadrži puno bjelančevina koje povećavaju mišićnu masu i daju osjećaj sitosti. U 100 grama sirutke nalazi se samo 26 kalorija 

Riješava problem zatvora stolice

Sirutka će brzinski potaknuti probavu te riješiti neugodan osjećaj nadutosti i zatvora. Posjeduje mliječnu kiselinu koja smanjuje prekomjeran broj gljivica i bakterija u crijevima, a njezin niski Ph potiče rad crijeva. Smanjuje stres i osjećaj umora

Sirutka potječe lučenje serotina, te tako smanjuje osjećaj stresa i kroničnog umora. Također obiluje esencijalnom aminokiselinom triptofanom, poznatoj po reguliranju sna i poboljšanju raspoloženja. 

Regulira povišene masnoće u krvi

Sirutka se preporuča ljudima koji imaju problema s povišenim masnoćama u krvi koje ne uspijevaju kontrolirati lijekovima i prehranom. Sirutka gotovo kod svih ljudi regulira povišeni kolesterol i trigliceride nakon nekoliko tjedana redovita konzumiranja.

Zbog svih prednosti za ljudsko zdravlje, stručnjaci preporučuju konzumiranje od pola do jedne litre sirutke dnevno.