Upoznajte nas: 7 kratkih pitanja za Lidiju Delić, ravnateljicu centra Galbanum

Početkom 2020. godine objavljen je krasan intervju sa Lidijom Delić, ravnateljicom privatne škole Galbanum… Uživajte…

Škola Galbanum nosi ime…

Škola Galbanum dobila je ime po eteričnom ulju Galbanum. Čitala sam opis u knjizi Valerie Ann Worwod koji me na nekoj mojoj razini toliko dirnuo da sam iste sekunde odlučila da školu nazovem Galbanum. Prenosim vam taj opis da se i vi doživite snagu ovog ulja: ”Galbanum Ferula galbaniflua.
Žrtveni miris koji omogućuje otpuštanje starih ideja i neodmjerena ponašanja i stavova, što rezultira potpunom predajom Stvoritelju. On osvjetljava životnu svrhu i unutarnje jastvo. Komunicira s najdubljim slojevima jastva, omogućujući postupno otkrivanje istine onima koji su zaslijepljeni uspjehom i ambicijom, dajući osjećaj ravnoteže duhovnog i fizičkog jastva.
Ovaj miris uvijek treba koristiti oprezno, zbog onoga što može razotkriti – tuga, pogrešna djela, neiskrenost i zločine protiv duše. Trebaju ga koristiti samo oni koji su proputovali veći dio svog životnog puta, i možda sredili svoj put i otkrili potrebu za snažnijom vjerom i želju da hodaju u svjetlosti. Budite svjesni da Galbanum donosi sve spoznaje u njihovim mnogobrojnim oblicima.”

Fitoaromaterapija mi je čarobna jer…

…dokazanim kliničkim ispitivanjima ljekovitog bilja i eteričnih ulja pronalazimo što nam je potrebno za prevenciju zdravlja i za njegu duha i tijela. Ona je na neki način noviji pristup održavanju zdravlja. Novije u smislu da danas sve više ljudi koristi pripravke dobivene iz prirode. U stvari, nije novo, nego se vraćamo starim znanjima.

Da nisam terapeut, bila bih…

…hmmm, prvo što mi dolazi da ne znam. Moja ekonomska struka i radno iskustvo je nešto daleko u prošlosti. Ali sve to znanje mi je omogućilo da osnujem i vodim školu. Uz to što sam terapeut, ravnateljica sam škole i direktor Aromateke. Sve funkcije imaju zajedničku nit, a to je stvaranje. Kao terapeut, ukomponirala sam sva znanja i iskustvo u radu. Kao ravnateljica, stvaram nove nastavne programe. Kao direktorica Aromateke, stvaram nove recepture. Stvaranje je nešto što mi daje i drži motivaciju.
Bila bih poljoprivrednik, imala bih organsku proizvodnju povrća. Jer ima li išta ljepše od promatranja kako djelo tvojih ruku donosi plodove?Da me otmu izvanzemaljci i da mogu sa sobom ponijeti samo jedno ulje, bilo bi to…

Limunska mirta

Preparat bez kojeg ne mogu zamisliti život…

Bez ružinog ulja, uljnog pripravka za njegu lica. Jer nije samo njega lica, ružino ulje protkano je prekrasnim mirisom ruže koju nazivamo kraljicom eteričnih ulja. Taj me je miris nosio kroz puno životnih situacija, davao mi je snagu, postojanost, stabilnost i kao da mi šapće i danas – Sve je u redu.

U životu me najviše pokreće…

Potreba za istraživanjem ili možda za spoznajom kako funkcionira ljudsko biće, što je duša, što je to nešto što nas podiže u ekstaze radosti i što je to nešto što nas uvlači u dubine tame. Iz toga razloga zadnjih dvadeset godina putujem po svijetu, učim, promatram, sudjelujem u ritualima… pod jednim nazivnikom – ljubav prema čovjeku i oduševljenje prirodnim procesima, sistemskim valovima događaja koji izgledaju nepovezani. Samo izgledaju, jer je sve povezano veličanstvenom niti koju nazivam vlastito iskustvo i svjesnost.

Moja želja za vas za 2020. godinu…

Neću reći da vam se ostvare želje, nego želim da se prepustite igri zvanoj život. Da spoznate da se kotač života okreće i da ste u svakom trenutku na svim točkama kotača života. Želim vam blagostanje i obilje na svim poljima životnim. Želim vam blagost, milost i zahvalnost duše.

Lidija Delić, ravnateljica