Što SPA centri mogu naučiti iz pretplatničkih usluga na beauty kutije tijekom pandemije?

Usluga pretplate na beauty kutije sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu zabilježila je neviđeni rast tijekom 2020. godine. Tvrtka Roccabox je nedavno izvijestila da su joj mjesečne pretplate porasle za 242 posto od siječnja do prosinca. To predstavlja 515-postotni rast mjesečnog prihoda od početka do kraja 2020. godine.

Osnivačica i izvršna direktorica tvrtke Roccabox, Tia Roqaa, rekla je: “Ove brojke pokazuju važnost kozmetičkih poduzeća koja traže alternativne načine dosezanja potrošača u ovim nesigurnim vremenima.”

Pojačajte marketing – budite prisutni i relevantni

Dakle, u vrijeme kada su spa centri zatvoreni, što vlasnici mogu naučiti iz svega navedenog?

Prvo i najvažnije, Roqaa kaže da bi spa wellness centri ovo vrijeme trebali iskoristiti za fokusiranje na pozitivno rastuća područja svog poslovanja. I to posebno ona koja još uvijek mogu kontrolirati i koja će i dalje ubirati blagodati nakon što se ponovo otvore.Istaknula je marketing kao ključno područje.

Od vitalne je važnosti trenutno osigurati da potrošači zapamte da postoji vaš SPA centar. Tako da sada nije vrijeme da se utišate sa svojim marketingom. Osvježavajte svoje platforme društvenih medija novim i uzbudljivim sadržajem kako biste ostali u mislima vaših kupaca.

Roqaa kaže da je Roccabox tijekom pandemije zabilježio povećan interes za ljepotu – što je uzrokovalo 406-postotni rast web prometa – što ukazuje na to da kupci i dalje žele popraviti svoju ljepotu i wellness.

Izađite sada pred svoju publiku s puno pozitivnog, relevantnog sadržaja i sjetit će vas se kad se vrata ponovno otvore.

Budite fleksibilni i planirajte

Također je istaknula važnost fleksibilnosti, prilagodljivosti i ne planiranja previše unaprijed.

Za spa wellness to znači da je sada ključno okrenuti se i istražiti alternativne načine donošenja prihoda tijekom zatvaranja.

Wellness je važniji nego ikad i spa wellness centri imaju uzbudljiv monopol na brigu o sebi i ugađanje – nešto što trebaju iskoristiti tražeći načine kako svoj centar odvesti u domove kupaca.

Roqaa sugerira da bi mogl organizirati virtualni tretman gdje se kupcima šalju uzorci proizvoda, a zatim ih terapeuti preko Zooma, na primjer, pouče kako napraviti naručene tretmane za njegu lica kod kuće.

Razmišljajte izvan okvira i osmislite nekoliko zabavnih, neobičnih načina da izložite svoju marku, dok uzimate alternativni prihod.

Umrežavajte se, udružujte i surađujte

Također je pozvala SPA centre da cijene važnost udruživanja s drugim poduzećima za uljepšavanje. To itekako može pozitivno utjecati na SPA poslovanje.

To čak ne mora biti ni brand ljepote, već potražite marke s sličnim brendom i vlastitom porukom. Mogli biste doprinijeti njihovom uredničkom internetskom sadržaju, pokrenuti natjecanje za osvajanje spa dana ili se udružiti s beauty kutijom. Uključite bonove ili kôd za popust na mjesečnu kutiju“, rekla je.

Sve je u tome da razmišljate kreativno i komercijalno i iskoristite ovo vrijeme kao priliku za prilagodbu svojih marketinških strategija. Tako biste dosegnuli novu publiku. Tako biste, kad se SPA ponovno otvore, bili spremni dočekati mnoštvo novih kupaca.