Google otpušta 31 terapeuta za masažu u sklopu velikog smanjenja broja zaposlenih

Google je otpustio 31 masažnog terapeuta nakon što je viši management smanjio globalnu bazu osoblja za 12.000 zaposlenika

Prema dostupnim dokumentima, masažni terapeuti otpušteni su iz četiri lokacije tvrtke u Kaliforniji. Dvadeset sedam masera otpušteno je iz sjedišta tvrtke Mountain View, dok je Los Angeles izgubio dvije, a kampusi San Bruno i Irvine otpustili su po jednog terapeuta.

Sundar Pichai, izvršni direktor Googlea i njegove matične tvrtke Alphabet, nedavno je najavio rezove u e-poruci osoblju Googlea.

Tijekom posljednje dvije godine vidjeli smo razdoblja dramatičnog rasta. Kako bismo uskladili i potaknuli taj rast, angažirali smo za drugačiju gospodarsku stvarnost od one s kojom se danas suočavamo.Pogođene uloge uključivale su one u Alphabetu, područjima proizvoda, funkcijama, razinama i regijama.

Stižu li robotski AI stolovi za masažu ili VR slušalice za vođenu meditaciju i disanje?

Google je odavno poznat po svojim pogodnostima za zaposlenike, uključujući besplatne masaže, medicinsku skrb na licu mjesta, tečajeve kuhanja, dnevne tečajeve fitnessa i više. Međutim, otpuštanja terapeuta sugeriraju da bi ih tvrtka mogla poništiti.

Ali – imajući na umu Googleov talent za kreativna tehnološka rješenja – Spa Business predviđa da ova otpuštanja možda neće značiti kraj spa tretmana na radnom mjestu za Googleove zaposlenike.

U budućnosti bi ih umjesto toga mogli zamijeniti nova wellness iskustva bez dodira koja ne zahtijevaju osoblje, kao što su robotski AI stolovi za masažu ili VR slušalice za vođenu meditaciju i disanje.