Wellness vikend je ono što nam svima treba – 10 dana povoljnih cijena wellness usluga i smještaja diljem Hrvatske

Dok smo se u prošloj godini prilagođavali novim uvjetima rada i života, morali smo se odreći nekih stvari kao što su putovanja, odlazak na godišnji odmor, ljetovanja i zimovanja. To što smo možda morali usporiti jer se smanjio broj događanja i druženja, ne znači nužno da smo u proteklih godinu dana imali kvalitetan odmor.
Mnogima je bilo teško izdvojiti vikend ili dva pravog odmora jer su svoj rad i cjelokupan život preselili u domove te im je bio sužen krug kretanja.
Svakodnevno izležavanje pred televizorom, gledanje serija i filmova te razna druženja nisu odmor u pravom smislu riječi. To bi više mogli nazvati pasivnim odmorom, a za smanjenje stresa, relaksaciju, poboljšanje zdravlja i samim time jačanje imuniteta je puno važniji odmor izvan svakodnevnog okruženja. I za sve to nije potreban odlazak van Hrvatske, a često ni izvan vlastite županije. Upravo s ciljem poticanja građana da se odluče za wellness tretmane i odmor u hrvatskim hotelima, lječilištima, toplicama, spa i wellness centrima, osmišljeno je događanje Wellness vikend .

10 dana povoljnijih cijena wellness usluga i smještaja

Wellness vikend u SPA centrima, hotelima, vilama…

U sklopu Wellness vikenda će na zasebnoj internetskoj platformi biti izlistane usluge koje nude hoteli, terme, spa, wellness i medicinski centri u Hrvatskoj. Kako bi se građani odlučili za neki od wellness tretmana i samim time za kvalitetan odmor, tvrtke sudionici u događanju će ponuditi povoljnije paketa svojih usluga. Posebnost je ta što je, za razliku od drugih postojećih događanja, Wellness vikend usko orijentiran na
wellness sektor te kao takav jedinstven projekt u Hrvatskoj, ali i regiji.
U periodu od trećeg do četvrtog vikenda u travnju, 15.4. do 25.4.2021., građani će moći po povoljnim cijenama rezervirati wellness tretman ili čak dva noćenje za dvoje uz wellness usluge. Od 1. travnja kreću rezervacije za wellness tretman ili odmor u tih 10 dana po cijenama povoljnijim minimalno 20%. Rezervacija se radi direktno kod ponuđača, te nema nikakve provizije.

Nikada niste bili na masaži ili wellnessu? Sada je prilika za to

Wellness vikend – osigurajte si masažu

Ovo je prava prilika da građani po prvi puta možda isprobaju neke od wellness usluga i posjete pojedine lokalitete. Wellness je danas u mnogim zapadnim zemljama postao stil života. Kroz odlaske na masažu, u saunu, terme, vježbanje i meditaciju se umjesto negativnog i reaktivnog, naglašava pozitivan i proaktivan pristup životu koji će povećati i unaprijediti sve dimenzije života. Kad uzmemo vrijeme za pravi odmor, opušteniji smo, zdraviji, zadovoljniji i produktivniji.
Prema preliminarnom istraživanju o interesu građana za projekt Wellness vikend, došli smo do saznanja da veliki broj njih, više od 72%, nikada nije bio na tretmanu masaže. Svi dobro znamo koliko sjedilački način rada i života ima negativan utjecaj na našu kralježnicu, pa zapravo čudi podatak da tako veliki broj građana nikada nije bio na tretmanu koji ima svoju medicinsku, ali i relaksirajuću svrhu.
Održavanje tijela i duha zdravim putem održavanja kondicije, fizičke i mentalne relaksacije i očuvanjem unutarnjeg mira nam svima treba biti važnije nego ikad. Baš zbog toga, kao i uslijed stresnog načina života, potreba za tretmanima koji kreativno i uspješno poboljšavaju našu kvalitetu života je itekako velika, ali nažalost ljudi nisu dovoljno svjesni takve ponude u Hrvatskoj.

Wellness vikend i mjere protiv COVID-19

Wellness vikend – dođite u društvu

Tijekom boravka u hotelima, vilama, spa te ostalim wellness centrima svi gosti će biti dužni pridržavati se mjere preporučene fizičke udaljenosti, izuzev ako se radi o članovima iste obitelji ili skupine. Kapaciteti su također ograničeni pa je poželjno rezervaciju napraviti što prije. Sve tvrtke se strogo drže preporučenih mjera, ali poduzimaju i niz koraka za maksimalnu zaštitu gostiju i klijenata.
Što se tiče wellness usluga poput onih u bazenima i saunama, ono će se provoditi u skladu s raspoloživim prostorom. Suhe saune, primjerice finska sauna će normalno raditi, a jedino će van funkcije biti vlažne (turske) saune. Štoviše, suhe saune su dobra preventiva jer čiste organizam od štetnih tvari, jačaju srce i potiču probavu.