Puding za sunčanje – recept za savršenu ljetnu njegu kože

Ljeto je pred vratima, a s njim dolaze i vrući, sunčani dani koji nas mame vani. Dok uživamo u suncu, važno je ne zaboraviti na ključnu ulogu kozmetičkih preparata u zaštiti i hidrataciji kože. Danas vam donosimo recept za jedinstveni “puding” za sunčanje koji će vašu kožu ne samo zaštititi nego i nahraniti.

Zaštita i njega: Ključ zdrave kože

Tijekom ljetnih mjeseci, zaštita kože i kose od sunca mora biti prioritet. Evo nekoliko osnovnih savjeta:

Nošenje prikladne odjeće: Odaberite odjeću od prirodnih materijala, pokrivala za glavu i sunčane naočale kako biste očuvali zdravlje kože.Hidratacija: Unos dovoljne količine tekućine pomaže u održavanju hidratacije i elastičnosti kože.

Kreme za sunčanje: Redovito korištenje krema za sunčanje i izbjegavanje najjačeg sunca (od 10 do 16 sati) neophodno je za prevenciju opeklina i oštećenja kože.

Predstavljamo: Uljni puding za sunčanje

Navikli smo izrađivati jednostavne uljne balzame s voskovima, ali danas idemo korak dalje. Predstavljamo recepturu aromaterapeuta Jasminke Grbelje za uljni balzam koji pojačava hidrataciju i zaštitu kože, dok vam omogućava zdrav, preplanuli izgled. Recept uključuje nove sirovine, uključujući emulgator i koemulgator, dostupne u našem web shopu.

Sastojci:

FAZA A:

FAZA B:

FAZA C:

Postupak izrade:

FAZA A: U laboratorijsku čašu odmjerite sastojke i grijte dok se ne otope, uz miješanje. Cink oksid se neće otopiti, već će se raspršiti u ulju.

Dodavanje FAZE B: Nakon otapanja sastojaka, dodajte sastojke Faze B i nastavite miješati.

Dodavanje FAZE C: Postupno smanjujte temperaturu smjese prije dodavanja sastojaka Faze C, miješajući kontinuirano.

Završetak: Gotovu smjesu izlijte u kozmetičke posude i ostavite da se potpuno ohladi prije zatvaranja.

Prednosti uljnog pudinga

Ovaj pažljivo osmišljeni uljni sustav intenzivno hidratizira kožu, sprječava gubitak vlage i pruža mehaničku zaštitu od UV zraka. Redovita uporaba ovog balzama osigurat će vašu kožu elastičnom, zdravom i hidratiziranom, bez hiperpigmentacijskih mrlja i bora.

Oprez pri izlaganju suncu

Ne zaboravite na odgovorno izlaganje suncu. Koristite odjeću i kreme za sunčanje kako biste dodatno zaštitili svoju kožu.

Nabavite sastojke

Posjetite web shop Aromateke Eskulap i opskrbite se potrebnim sastojcima za samostalnu izradu ovog pudinga za sunčanje. Vaša koža će vam biti zahvalna!

Zaključak

Održavanje kože zdravom i hidratiziranom tijekom ljeta može biti jednostavno i zabavno uz pravilan izbor proizvoda. Ovaj uljni puding za sunčanje pruža sve što je potrebno za njegu i zaštitu kože, omogućujući vam da bezbrižno uživate u ljetnim radostima.Jasminka Grbelja, aromaterapeut