Najzdravija hrana za početak vašeg dana

Ako započnete dan dobrom prehranom, dobiti ćete puno energije, pomoći će vam da se osjećate svježe i spriječiti neugodno nadimanje. A kad započnete svoj dan ispravno, usredotočeni ste i donosite zdravije odluke cijeli dan.

S obzirom na to da su nam mediji dali svoju percepciju zdravog doručka, želimo razjasniti što vjerujemo da je najzdravija hrana za vas. Biljni proteini i masti na biljnoj osnovi uvijek su dobra opcija, jer vas drže sitima; a također i hrana bogata vitaminima B skupine za energiju. Evo namirnica za zdrav početak dana.

Organska jaja

Da ih ne zamijenimo s jajima iz slobodnog uzgoja, organska jaja dobivaju se od kokoši koje jedu certificiranu organsku hranu, te mogu šetati i jesti travu. To znači da vaša jaja sadrže veće količine omega 3 masti. Jaja se smatraju vrlo izbalansiranom namirnicom, jer žumance sadrži sve dobre masti, vitamine B skupine i kolin za zdravlje mozga, a bjelanjak je kompletan protein.

Papaja

Tropsko voće prepuno enzimom papainom, koji vam pomaže da probavite svoj protein. Papaja je ukusno voće koje je bogato vitaminom C, djeluje protuupalno i vrlo je dobro za zdravlje vaše probave. Kao lijep zalogaj za djecu, pomiješajte nekoliko komada s jogurtom za glatku i kremastu teksturu. Inače dodajte smrznutu papaju u svoj omiljeni smoothie.Chia sjemenke

Chia sjemenke su potpuni protein i ostat ćete siti cijelo jutro! Ove super sjemenke također su bogate esencijalnim masnim kiselinama, magnezijem, željezom i B vitaminima. Chia sjemenke sjajno se otapaju u malo bademovog ili kokosovog mlijeka preko noći, a zatim ih možete posipati omiljenim orašastim plodovima i voćem za nježan početak vašeg dana

Banana

Najbolji prijatelj vegana, pored avokada, je banana. I to s dobrim razlogom. Banane su pune kalija koji je potreban živčanom sustavu da može slati kemijske signale po cijelom tijelu. Triptofan je još jedno čudo koje se nalazi u banani. Triptofan je potreban za proizvodnju vašeg hormona sreće, serotonina. Uz to, banane sadrže B6 koji je ključan za zdravlje živčanog sustava.

Aktivni orašasti plodovi

Orašasti plodovi

Aktivni orašasti plodovi su orašasti plodovi koji su prvo bili namočeni, a zatim se dehidriraju kako bi se održali svježima. Oni su kompletan protein, pun masti i bogat mineralima i vitaminima. Ako ste zauzeti i jedan od mnogih ljudi koji nemaju vremena za doručak, aktivni orašasti plodovi savršena su brza hrana za vas. Vaš najbolji izbor su bademi, orasi, indijski i brazilski orasi.

Sirove alge i trave

Sirove alge su hrana poput spiruline i klorele te trave poput pšenične i ječmene trave. Ovo su u stvari neke od najboljih namirnica koje možete jesti! Pune bjelančevina, zdravih masti, vitamina B skupine, minerala i bogate vlaknima, ove namirnice alkaliziraju i napune vaše stanice za odličan početak dana. Pokušajte dodati 1 čajnu žličicu tih zelenih namirnica u svoj smoothie ili u hladno prešani sok.

Bobice

Bobice imaju nižu razinu fruktoze i odlične su za početak vašeg dana. Bobice sadrže antocijanin, snažan antioksidans koji pomaže u očuvanju zdravih stanica. Odlučite se za lokalne i organske bobice, jer u protivnom mogu biti jako prskane. Potrebno vam je samo oko 8 komada po obroku, pa ako ih držite smrznute, u današnje vrijeme to može biti zaista pristupačno. Volimo bobice s aktivnim orašastim plodovima za super početak naših jutra.

Kokosov jogurt

Zdrave bakterije su potrebne da podrže vaš cijeli sustav. U vašim crijevima nalazi se oko 100 trilijuna bakterija! Moramo svakodnevno jesti zdrave bakterije kako bismo bili sigurni da ćemo kroz svoju prehranu unijeti više dobrih nego loših. Veganski pogodan jogurt koji je pun elektrolitima za rehidraciju, a također bogat vlaknima kada se napravi s pulpom, je kokosov jogurt. Jesti s nekoliko aktivnih orašastih plodova i bobica, to je ukusan početak vašeg dana.

Jedenjem ove hrane omogućili ste si da napredujete. Pokušajte uključiti nekoliko naših prijedloga u jutarnju rutinu i javite nam kako se osjećate. Također volimo avokado, paleo granolu, ananas i pirjanu jabuku s cimetom.