Tinktura medvjeđeg luka

Konzumiranje svježe biljke veže na sebe otrove i masnoće iz krvi, krvnih žila, crijeva i želuca te ih izbacuje iz tijela, a u nedostatku svježeg medvjeđeg luka, odlična je i njegova tinktura.

Danas mu mnogi daju prednost nad češnjakom, jer raste samoniklo, nije onečišćen, a i ljekovitiji je od češnjaka.

Medvjeđi luk sadrži allicin, eterična ulja, alisulfide i polisaharide. Mladi listovi sadrže 20 do 50 mg vitamina C i karotena. Konzumiranje svježe biljke veže na sebe otrove i masnoće iz krvi, krvnih žila, crijeva i želuca te ih izbacuje iz tijela.

U obliku tinkture upija masti i pomaže čišćenju organizma od visoke količine LDL kolesterola. Medvjeđi luk je podcijenjeno, ali djelotvorno sredstvo za snižavanje visokog krvnog tlaka. Kura ovog luka odmara jetru od lijekova i na dva do tri mjeseca stabilizira krvni tlak. Ljekoviti dijelovi biljke su mladi proljetni listovi koji se beru u travnju i svibnju te podzemne lukovice koje se skupljaju u ljetnim i jesenskim mjesecima. Možete iskopati cijele biljčice i posaditi ih u svom vrtu, nakon čega ne zahtijevaju nikakvu brigu.U nedostatku svježeg medvjeđeg luka, vašem će organizmu svakako dobro doći biljne kapi divljeg luka, jer pomažu:

  • održavanju normalnog funkcioniranja srca i krvnih žila
  • zdravlju kardiovaskularnog sustava kao i općem zdravlju
  • snižavanju visokog krvnog tlaka
  • snižavanju razine triglicerida i „lošeg“ kolesterola.