Okomito zeleno odmaralište ‘Aera’ sastavljeno od organskog niza pejzažnih oaza

Globalni arhitektonski studio OBMI koristi svoje veliko iskustvo u dizajnu u uslužnim djelatnostima kako bi istražio novu vrstu luksuznog vertikalnog odmarališta, nazvanog ‘Aera’

Dizajneri u laboratoriju za inovacije arhitektonskog studija zamislili su konceptualno povlačenje kao iskustvo odmarališta u srcu urbanog konteksta, približavajući atmosferu “prstiju u pijesku, valova koji udaraju o obalu” bliže domu, s trenutnim pristupom gradskim stanovnicima.

OBMI-jevo okomito zeleno odmaralište ‘Aera’

Predloženi izgrađeni prostor reorganizira poznati, prostrani odredišni krajolik u organsku kulu naslaganih mikro-krajolika.

‘Aera’ nudi oazu mira uz očuvanje divlje prirode

OBMI-jevo okomito zeleno odmaralište ‘Aera’

Inovatori u OBMI-ju napominju da je model Aera Vertical Resort prvi takav namijenjen za gradove. Dizajnirana da poprimi oblik utočišta u prirodi u bilo kojem urbanom središtu, naslagana organizacija smanjuje otisak tipičnog odmarališta koje bi inače narušilo netaknuti prirodni okoliš. Tako se posjetiteljima nudi atmosfera wellnessa, intiman pristup divljoj oazi bez odvajanja puno vremena za putovanje.OBMI-jevo okomito zeleno odmaralište ‘Aera’

Iskorištavanje vertikalne arhitekture smanjuje otisak u područjima gdje je zemljište dragocjeno u svojoj vrijednosti i dostupnosti‘, napominju arhitekti. ‘To smanjuje utjecaj na okoliš na okolno zemljište i potiče domaća putovanja.

Koncept poroznog tornja

OBMI-jevo okomito zeleno odmaralište ‘Aera’

Sa svojim konceptom Aera Vertical Resort, OBMI istražuje ‘poroznost za dizajn’, otvarajući prostore unutar strukturne mreže tipičnog hotelskog tornja. Ova strategija rezbarenja ima za cilj poboljšati vezu između interijera i eksterijera zgrade i okolnog urbanog konteksta – stvarajući pritom jedinstvena prostorna okruženja.

Kreativni tim nastavlja: ‘Kuriranjem različitih, luksuznih iskustava u početni okvir dizajna, Aera će stvoriti visoko diferenciran proizvod unutar urbanog okruženja — privlačan kako domaćim tako i međunarodnim gostima.

OBMI-jevo okomito zeleno odmaralište ‘Aera’

Model je organiziran između sedam okruga uključujući restorane, umjetnost, modu, dramu, vrt, wellness i obitelj. Nebeska paluba otvara se prema gradu i u njoj se nalazi bazen koji gleda izravno prema dolje na ulice ispod. Projektni tim napominje: ‘Služeći kao mjesto za bijeg unutar grada, pješačke staze obrubljene zelenilom omogućuju pravi osjećaj bijega od stresa i izazova metropole.