7 top trendova wellness turizma 2019.

Wellness turizam očito je u porastu. Bilo da putnici žele pobjeći na dvotjedni retreat joge i meditacije u Rishikesh u podnožju Himalaje ili iskusiti tradicionalnu tajlandsku masažu. Ili otići na jutarnje trčanje ili samo pronaći kvalitetnu vegansku hranu na svom putovanju. Važno je da djelatnici turističke i hotelske industrije budu toga svjesni i udovoljavaju potrebama ovog važnog segmenta.

Global wellness institut tržište wellness turizma u 2017. godini procijenio je na 639 milijardi dolara, a ta vrijednost porasla je na primjer od 2015. do 2017. za 6,5%. To je dvostruko brže od opće turističke industrije. Dok Europa bilježi najveći broj wellness putovanja, najveću je potrošnju ostvarila Sjeverna Amerika. Međutim, Azijsko-pacifička regija je mjesto za promatranje jer je ta regija bilježila najbrži rast (13% godišnje) u broju putovanja i potrošnje. Uz to, međunarodni wellness turisti u prosjeku troše 53% više od običnih međunarodnih turista.

Wellness turisti često su trendseteri. Uvijek su u potrazi za novim iskustvima i vrlo su dobro informirani o problemima koji su im najvažniji. Iako su wellness turisti vrlo raznovrsni, ovaj će videozapis predstaviti nekoliko ključnih trendova koji su vladali u wellness turizmu 2019.