Umjetna inteligencija u industriji ljepote i kozmetičkoj industriji

Korištenje umjetne inteligencije (AI) u industriji ljepote pomoći će tvrtkama da povećaju prodaju i razviju bolje proizvode usmjerene na kupce.

Razmjeri industrije ljepote i kozmetike su ogromni, a njezina se vrijednost procjenjuje na čak 532 milijarde USD. Međutim, još uvijek nije doživjelo prodor naprednih tehnologija, čak ni nakon tako velike tržišne kapitalizacije.

Kao primjer onoga što imamo uz korištenje tehnologije su proizvodi poput grijača voska koji daju obavijesti kada su spremni za upotrebu uz pomoć temperaturnih senzora.

Uzimajući u obzir prednosti koje su napredne tehnologije poput umjetne inteligencije donijele drugim velikim industrijama, čini se da je ispravna odluka da se tehnologije poput strojnog učenja, velikih podataka i umjetne inteligencije uključe i u industriju ljepote.Kad govorimo o umjetnoj inteligenciji, tehnologija ima potencijal unijeti promjenu paradigme u industriji pomažući tvrtkama da razumiju preferencije svojih kupaca.

Umjetna inteligencija može pomoći u boljem razumijevanju preferencija kupaca i pomoći u povećanju prodaje za tvrtke.

Neki od načina na koje se može koristiti umjetna inteligencija

Napredna proizvodnja proizvoda usmjerenih na korisnika

Algoritmi umjetne inteligencije mogu se koristiti za analizu povratnih informacija kupaca. Kombinacijom računalnog vida i NLP -a, algoritmi umjetne inteligencije mogu analizirati komentare, kritike i povratne informacije koje su korisnici objavili na web stranicama, društvenim medijima i drugim mrežnim platformama.

NLP i računalni vid također se mogu koristiti za analizu povratnih informacija danih u obliku fizičkih dokumenata, poput upitnika i obrazaca za povratne informacije koji se dijele kupcima na maloprodajnim mjestima.

Tvrtke mogu analizirati podatke kako bi stvorile proizvode koje će kupci najvjerojatnije kupiti. Na primjer, Avon je razvio maskaru koristeći svoj Genius algoritam koji čita, analizira i organizira komentare i prijedloge korisnika. Maskara je razvijena uzimajući u obzir ove prijedloge i povratne informacije korisnika.

Ponuda prilagođenih rješenja

Strojno učenje može se koristiti za analizu tona kože pojedinca, strukture lica i tipa kože. Dodatni podaci mogu se dobiti ako se od pojedinaca zatraži da ispuni upitnik o vrsti tretmana lica i rezultatu koji traže.

Algoritam analizira informacijske podatke kako bi pružio rutinu njege kože koja je usklađena s ciljevima pojedinca, uzimajući u obzir njihove fizičke značajke.

Omogućavanje probnih verzija virtualnih proizvoda

S umjetnom inteligencijom pojedinci mogu praktički isprobati tisuće proizvoda. Praktično mogu „nanositi“ proizvode za šminkanje, poput ruževa, podloga, sjajila za usne i sjenila, a da ne moraju ukloniti postojeću nijansu, a zatim isprobati novu, što je mukotrpno kada se radi ručno.

Korisnici mogu jednostavno vidjeti kako će proizvodi izgledati na njima u virtualnom ogledalu. To pomaže poboljšati iskustvo kupnje za kupce. Osim toga, tvrtke mogu uštedjeti troškove nastale u proizvodnji demo i testiranju proizvoda, jer će postati nepotrebni uvođenjem umjetne inteligencije.

Ima i važnijih područja upotrebe AI

Upotreba umjetne inteligencije u industriji ljepote može joj dati prijeko potreban facelift. Međutim, njegova se upotreba ne smije ograničiti na održavanje ljepote. Također bi se trebao koristiti za mnogo značajnije primjene kao što je ispravljanje fizičkih deformiteta plastičnim operacijama i drugim korektivnim postupcima.

Umjetna inteligencija može pomoći u prediktivnoj analizi kako bi se odredio tijek radnji koje treba poduzeti za provođenje medicinskih postupaka na najučinkovitiji način. Također može pomoći u predviđanju rezultata nakon operacije s najvećom točnošću. To neće samo poboljšati povjerenje pojedinaca, već će i pomoći u napretku područja medicinske kozmetike.

Svakako bi pomoglo da se netko tko se odlučuje na korektivne zahvate, unaprijed upozna i suoči sa mogućim krajnjim rezultatom, kako bi mogao donositi bolje odluke. Unaprijed.