Danas je Međunarodni dan ljepote

Međunarodni dan ljepote obilježava se svake godine 9. rujna.

Ovaj praznik uspostavljen je 1995. godine na inicijativu Međunarodnog odbora za estetiku i kozmetologiju. Od tada se obilježava u mnogim zemljama svijeta, organiziranjem natječaja ljepote i mnogim drugim tematskim događajima.

Međunarodni dan ljepote praznik je svih ljudi, a ne samo za one koji imaju izgled modela. Zato je 9. rujna uobičajeno slaviti privlačnost i poseban šarm svojstven krhkim, mršavim djevojkama i zavojitim damama, te ženama visokog ili kratkog stasa.

U nekim se zemljama ovaj dan čak organiziraju veličanstveni festivali i povorke posvećene ljepoti, a na tim događanjima možete vidjeti ljude vrlo različitih visina, težina itd.Prilika za održavanje specifičnih natjecanja ljepote

Kako bi se naglasila vrijednost mentalne i fizičke ljepote ljudi, održavaju se specifična natjecanja ljepote u kojima sudjeluju djevojke koje ne zadovoljavaju prihvaćene standarde modela. To dijelom pridonosi uništavanju kulta „idealnog izgleda“ i pomaže u porastu samopoštovanja žena kojima nije dopušteno da se defileuju na modnim pistama i slikaju za modne časopise. Takva natjecanja često proizvođači kozmetike organiziraju ili sponzoriraju.

Osim toga, mogu provoditi otvorene majstorske tečajeve, zahvaljujući kojima djevojke mogu naučiti prilagoditi svoj izgled i sakriti nesavršenosti s kozmetikom.

9. rujna možete organizirati vlastite natječaje ljepote kod kuće ili korporativne zabave. Preporučuje se da dođete s originalnim nominacijama: na primjer, “Gospodine lijepi osmijeh” ili “Miss Easy Walk”. Ako bude puno nominacija, svaki će sudionik moći dobiti malu nagradu i zauzeti barem treće mjesto na jednom od natjecanja.

Međunarodni dan ljepote smatra se profesionalnim praznikom šminkera, stilista, modnih dizajnera, plastičnih kirurga, kozmetičara, frizera i drugih profesionalaca koji pomažu ljudima da postanu privlačniji. 9. rujna treba čestitati takvim profesionalcima.

Osim toga, zaposlenici lječilišta i drugih ustanova povezanih s industrijom ljepote mogu organizirati tematsku korporativnu zabavu u čast svog praznika.

Izvor: hrv.magicrevelations.com