6 pravila o njezi kože koje svaka žena treba slijediti u svojim tridesetima

Dob uzima danak na našem tijelu, a također i na našoj koži. I kad navršite 30-u, na vašoj koži počinju se pojavljivati ​​rani znakovi starenja, što se može kontrolirati pravilnom njegom.

To je ujedno i jedno od najboljih doba za brigu o svojoj koži, preciznim prilagođavanjem svakodnevne rutine njege kože. Bilo da pokušavate zatrudnjeti ili ste nova mama, vaša koža neće biti onakva kakva je bila u 20-ima. Od hidratiziranja do zaštite kože, potrebno je uspostaviti novu rutinu njege kože, a evo i kako to možete učiniti:

1. Kupite nježno sredstvo za čišćenje lica

Neka sredstva za pranja lica mogu biti previše jaka za vaše lice, što može skinuti prirodna ulja kože. Ako vas nakon pranja lice zateže, to znači da je sredstvo za čišćenje previše jako. Nježno sredstvo za čišćenje učinit će vašu kožu mekom i čistom.

2. Isprobajte serume

Upotrebom dobrog ovlaživača, serum s aktivnim sastojcima može pomoći ciljanju dermalnih slojeva kože. Možete odabrati serume s vitaminom C koji je nabijen antioksidansima ili retinolom koji cilja pore i pigmentaciju.3. Uložite u hidratantni tonik

Ako ste nova mama, koža će vam biti suša nego ikad. Uložite u hidratantni tonik koji će također pomoći u smanjivanju pora i ponovnom uravnoteženju pH vrijednosti vaše kože. Potražite onaj bez alkohola i parfema.

4. Noćna krema

Jedan od najboljih načina da očuvate zdravu kožu su večernje rutine njege kože. Koristite noćnu kremu koja pomaže obnavljanju kože dok spavate. Također možete stavljati serum prije hidratiziranja kože kako biste svoju kožu dodatno hidratizirali noću.

5. Ne zaboravite kreme za oči

Koža oko očiju je najosjetljivija i prvi dio lica pokazuje rane znakove starenja. Možete koristiti redovite kreme ili određene kreme za oči, bez kemikalija. Budite nježni oko očiju i redovito umasirajte kremu kako biste pojačali kolagen.

6. Nikada ne preskačite kremu za sunčanje

Mnogi stručnjaci za njegu kože ističu kremu za sunčanje kao jednu od najvažnijih rutina njege kože. Štetne sunčeve zrake mogu pogoršati mrlje i fine linije. Dobra krema za sunčanje s cinkovim oksidom pomoći će u borbi protiv slobodnih radikala, koji štete zdravim stanicama kože.